Віза в Болгарію

Особливості отримання візи в Болгарію

 

       Болгарія – дуже популярний туристичний напрямок. Щорічно десятки тисяч наших співвітчизників їздять засмагати на її піщані пляжі, і кататися на засніжених схилах болгарських гірськолижних курортів. І це навіть при тому, що для поїздки в Болгарію українцям потрібна віза. Але отримати її зовсім не складно. Зараз ми розглянемо основні особливості даного процесу.
 
       Віза в Болгарію оформляється дуже швидко. У середньому на це потрібно від п’ятьох до восьми днів. Але є можливість прискорити процес і отримати візу вже через три дні. Збір документів для поїздки в Болгарію не займе багато часу, так як список досить скромний. Варто зауважити, що зробити візу для приватного візиту дещо складніше, ніж ту, яку зазвичай роблять для поїздок через турагентства.

СПИСОК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ

 

1. Закордонний паспорт + копія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними і фотографією заявника:
  • Паспорт, що діє не менше 9 місяців з дня в'їзду в Болгарію;
  • Паспорт не повинен бути пошкоджений, порваний, забруднений, мати сторонні записи, відмітки та ін.;
  • Всі виправлення в паспорті повинні бути завірені печаткою установи, яка їх зробила;
  • Паспорт повинен мати мінімум 2 чисті сторінки для наклеювання візи;
  • У паспорті ОБОВ'ЯЗКОВО має бути підпис власника;
При наявності вписаних в паспорт батька дітей - повинні бути вклеєні фотографії дітей з 5 років, і, додатково на КОЖНОЇ дитини, в паспорті повинні бути 2 чисті сторінки для наклеювання візи. Діти до 18 років можуть бути вписані в паспорти батьків.

 

2. ДВІ фотографії:

 

Вимоги до фотографії:
  • Фотографія повинна бути кольорова, виконана СУВОРО на білому фоні, форматом 3,5 х 4,5 см;
  • Надаються фотографії КОЖНОГО туриста, включаючи інфантів (діти до 2 років);
  • Особа на фотографії має займати 70-80% площі фотографії;
  • Фотографія повинна бути зроблена не раніше 6 місяців до дати подачі документів у візовий відділ і мати максимальну схожість з її власником;
  • Зображення повинно бути чітким і ясним
3. Анкета (3 сторінки, роздруковані на 2-х аркушах).
Вимоги до заповнення анкети:
  • Анкета повинна бути заповнена друкованими літерами (синім або чорним чорнилом). Ім'я та прізвище заповнюються латиницею (як в закордонному паспорті), інша інформація - кирилицею.
  • В анкеті не допускаються виправлення, закреслення, замазування. Всі графи, в тому числі інформація про готель, обов'язкові до заповнення.
  • ВАЖЛИВО! Анкета підписується кожним туристом ОСОБИСТО
  • Для неповнолітніх дітей анкета ТАКОЖ необхідна, і вона підписується або батьком, у чий паспорт вписана дитина, або одним з батьків (опікуном), у супроводі якого дитина буде в поїздці.
  • ДІТИ ДО 18 РОКІВ САМОСТІЙНО НЕ розписується в анкеті !!!
  • З 18 років анкета підписується тільки одержувачем паспорта.
4. КОПІЯ нотаріального дозволу на виїзд дитини (до 18 років), якщо дитина їде з одним з батьків або копія нотаріального дозволу на виїзд дитини від обох батьків, якщо дитина їде не з батьками.
5. Копія свідоцтва про народження дитини (для дітей до 18 років).
 
Вартість оформлення туристичної візи для громадян України становить:
  • Звичайна - 35 євро (термін оформлення від 5 робочих днів);
  • Термінова - 70 євро (термін оформлення термінової візи два робочих дні).
  • Дорослі – 35 Євро;
  • діти до 6 р, діти які вписані в паспорт батьків, діти зі своїм проїзним документом – безкоштовно;
  • пенсіонери і студенти до 21року (якщо є пенсійне посвідчення чи студентський квиток) - безкоштовно.
 

Увага !!!

Документи для оформлення візи рекомендуємо передавати не раніше ніж за 90 днів до початку туру.
Загальний термін перебування в Болгарії не може перевищувати 90 днів протягом півроку.
 
Країни світу: